Magamról

Gyerekkorom óta arra törekszem, hogy odafigyeljek az emberekre. Hamar megtapasztaltam, hogy ez nem csak segíti, de meg is nyugtatja őket. A fiatalon külföldön töltött évek hozzájárultak annak megértéséhez is, hogy nemcsak minden nemzet, de minden ember is más és más, és hogy a különbségek nem fejezhetőek ki a jobb-rosszabb szembeállítással.

Diplomám megszerzése óta pályámat a humánum és az üzlet párhuzama jellemzi. Csaknem másfél évtizedig oktattam egyetemen irodalmi, nyelvészeti és üzleti tárgyakat, alatta és utána dolgoztam többek között kommunikációs, operatív, HR és pénzügyi területen, kis- és multinacionális vállalatoknál.

Valamennyi élet- és munka-tapasztalatom igazán a coaching területén fonódik össze és egészíti ki egymást. Proaktív Life Coach és Business Coach végzettségemet a Pro Bona Tréningközpontban, a wingwave coach szakirányt pedig a Besser-Siegmund Institut engedélyével itthon megvalósított tréningen szereztem. 2015-ben wellness-coach képzésen vettem részt és szereztem oklevelet az amerikai UniversalClass továbbképző központ szervezésében. Ugyanebben az évben sikeresen elvégeztem egy hazai Gasztro- és táplálkozási coach képzést, 2017-ben pedig egy EFT tanfolyamon vettem részt.

Mivel magam is  kétszer is nagyot váltottam a munka területén, és számos ügyfelemet segítettem már karrierútján, 2020-ban részt vettem a Coachingcentrum Karrier-coach képzésén, hogy ezt a fajta támogatást is minél szélesebb körű ismeretekre alapozhassam.

Különösen érdekelnek az agilis munkamódszerek, mert azt gondolom, itt lép be a coaching-szemlélet igazán a munkahelyre. E téren szerzett tapasztalataim és tudásom összefoglalásaként Scrum Master (2023) és Agile Transformation Leader (2023) vizsgákat tettem le az Agile Exam Center-nél.

Tagja vagyok az IAC (International Association of Coaching) Magyar Tagozatának és a Proaktív Coaching Csoportnak, valamint a CoachOK Magyarországi Szövetségének.

Bálint Cecilia