Maggie Kline - Peter A. Levine: Derült égből villámcsapás

Maggie Kline - Peter A. Levine: Derült égből villámcsapás
Új
Értékelés:

Cikkszám: KNY45

Hogyan vértezzük fel a gyerekeket trauma ellen?

272 oldal

2021

Kiadja: Ursus Libris

A lelki sérülések megelőzése és feldolgozása baleset, orvosi beavatkozás, válás vagy egy szeretett személy halála esetén

Mindannyian arra törekszünk, hogy biztonságban és vidámságban legyen részük a gyerekeknek felcseperedésük során. Ám az élet gyakran közbeszól, és szinte minden gyermek életében történnek kisebb-nagyobb megrázkódtatások, akár tragédiák. A pszichológiai kutatások az elmúlt években rávilágítottak, hogy ilyen esetekben sajátos testi-lelki folyamatok játszódnak le, amelyek különböznek a gyász és szomorúság ismert érzéseitől. S mivel különböznek, a kezelésük is eltérő megközelítést igényel.

Egy baleset, orvosi beavatkozás, válás vagy egy hozzátartozó halála úgy hathat, mint derült égből a villámcsapás. Még ha vannak előzményei, akkor sem tudunk felkészülni a sokkhatásra, amelyet okoz. Ez a gyerekek esetében hatványozottan igaz, és szakszerű segítségre van szükségük ahhoz, hogy oldódjon bennük a sokk nyomán fellépő bénultság. Szerencsére ezt a segítséget – a súlyos eseteket leszámítva – a gyerekek életében fontos szerepet játszó felnőttek is megadhatják a kellő ismeretek birtokában. Peter A. Levine, a traumakutatás és -kezelés egyik nagy úttörője és Maggie Kline pár- és családterapeuta jelen művükben mindazt a háttértudást és gyakorlati módszert megadják a felnőtteknek, amivel oldani tudják a gyerekek traumatizáltságát. Könyvüket nemcsak szülők, hanem pedagógusok, edzők, mentálhigiénés szakemberek és az egészségügyben dolgozók is haszonnal forgathatják.

Ár: 3 760 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!