Sonja Lyubomirsky: Hogyan legyünk boldogok?

Sonja Lyubomirsky: Hogyan legyünk boldogok?
Értékelés:

Cikkszám: KNY04

Életünk átalakításának útjai tudományos megközelítésben

446 oldal

2008

Kiadja: Ursus Libris

Kinek ajánljuk ezt a kötetet?

Mindenekelőtt azoknak, akik szinte mindent megpróbálnának, hogy fokozott és tartós boldogság-élményhez jussanak. A könyv nem ígér csodát, de megmutatja, hogy igenis változtathatunk az életünk minőségén. Ráadásul segítséget és fogódzókat ad ahhoz, hogy ezt miként tegyük.

Másodsorban azoknak, akik életük olyan fordulópontjához értek, ahol ráébredtek: mélyebb, felelősebb „létezést” keresnek. A könyv segít felismerni, hogy nemes, önzetlen céljaik akkor valósíthatók meg igazán, ha „boldogság-ügyekben” is rendezik a dolgaikat.

Végül pedig azoknak, akik egyszerűen csak kíváncsiak, és tudni szeretnék, hogyan látja ma a lélektan a boldogság jelenségét. A könyv ugyanis a tudomány realitásával és szakszerűségével, de azt a hétköznapi nyelvre lefordítva ad ízelítőt abból a tengernyi kutatásból, amelyek nyomán pontosan kirajzolódik a jóllét és a boldogság összefüggésrendszere.

A szerző ahhoz a „pozitív pszichológia” néven ismert pszichológiai irányzathoz tartozik, amelynek Csíkszentmihályi Mihály az egyik vezéralakja.

Ár: 4 300 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!