Martin Wehrle: Az 500 legjobb coaching kérdés

Martin Wehrle: Az 500 legjobb coaching kérdés
Értékelés:

Cikkszám: KNY02

Nagy munkatankönyv kezdők és haladók számára, coaching-képességeik fejlesztésére

B5-ös formátum, 384 oldal

2014

„Az 500 legjobb coaching-kérdés” sokkal többet tartogat olvasói számára, mint amennyit a címe ígér. Nemcsak azért, mert a német nyelvterület egyik vezető coachának, Martin Wehrlenek nagysikerű munkatankönyvéről van szó, amely bevezetőiben, magyarázatiban, vagy feladataiban szó szerint további több száz kérdésnek ad helyet, hanem azért is, mert részletesen bemutatja a coaching filozófiáját és folyamatát is. Egyedülálló módon vezeti végig az olvasót egy-egy kérdést alapul véve egy lehetséges probléma coaching megközelítésű feldolgozásán és megoldásán. Mind a 100 kiinduló kérdéshez további négy követő kérdést kínál és kitér a kérdés tartalmi és nyelvi hátterére is. Kérdésenként egy-egy profi-tippel is szolgál, ami mindannyiszor egyben egy újabb coaching technikát is takar. Különlegessége a „nehéz válasz” rubrika, ahol abban nyújt segítséget, miként lehet továbblendíteni a coaching-folyamatot, amikor a kliens válasza már-már megakasztani látszik azt. Több mint 100 feladatot és jó néhány példát felsorakoztatva bőséges lehetőséget kínál a gyakorlásra, gondolkodásra és önfejlesztésre.

Szemléletes, közérthető nyelvezete és gyakran humoros hangvétele által nem csak kezdő és gyakorló coachok, coach-képző intézmények és coaching-szemléletű vezetők tudják sikerrel forgatni, hanem bárki, aki több önismeretre vágyik és sikeresebben szeretne megbirkózni mindennapi gondjaival.

„Mit gondol, problémája hány százalékban tisztán bosszúság – és hány százalékban lehetőség arra, hogy egy régóta esedékes változtatást meglépjen?” (84. kérdés)

Ráadás és megoldási javaslatok (jelszó: 99. oldal első szava)

Ár: 7 490 Ft
+ Véleményt írok

#1 - Lia Vizsa2021.08.12. 23:02

Remek, hasznos, inspiráló kötet!