Termékkategóriák

  • 04
  • 03
  • 02

A coachingról

Mi a coaching?

A coaching segítő beszélgetések sorozata, amelyben az ügyfél valamilyen elakadását, problémáját igyekszünk meg-, vagy feloldani és ezáltal változtatási szándékát, céljait támogatni. A beszélgetések, vagy más néven ülések középpontjában a jövő áll. Az oda vezető úton egyrészt az ügyfél erősségeire építünk, ill. fejlesztjük azokat oly módon, hogy a későbbiekben önállóan is képes legyen helyt állni hasonló helyzetekben. Másrészt új perspektívákat tárunk elé, melyek új megoldásokat és lehetőségeket kínálnak.

Ki a coach?

A coach érett személyiségű, tapasztalt szakember, aki ügyfele problémájának, céljainak minél jobb megismerésére törekszik. Ketten együtt keresnek megoldást az adott helyzetre, amely - mivel minden ügyfél és minden helyzet más – a coach részéről nagyfokú empátiát, kreativitást és rugalmasságot igényel.

Ki az ügyfél?

Ügyfél lehet minden olyan pszichiátriai panasztól mentes felnőtt, aki jelenlegi helyzetével nincs teljesen megelégedve és nem tudja, hogyan változtasson azon; aki szeretné magát jobban megismerni, aki szeretne magából többet kihozni úgy a magánéletében, mint a munkájában.

Miből áll egy coaching-sorozat?

Az előzetes kapcsolatfelvételt követően sor kerül az első találkozóra (max. 45 perc), amely során a coach és ügyfele megismerik egymást és döntést hoznak arról, elkezdik-e a közös munkát. Itt kerülnek meghatározásra a coaching-folyamat vázlatos céljai és körülményei. Ezután heti/kétheti rendszerességgel 45-90 perces találkozók formájában haladnak a kitűzött cél felé. Általában egy coaching-sorozat 6-8 ülésből áll.

Hogyan zajlik egy coaching-ülés?

Az üléseken a coach beszélget ügyfelével, elsősorban kérdéseket tesz fel neki. Az adott helyzettől függően különböző technikákkal és eszközökkel inspirál, segít és megerősít, mindig szem előtt tartva a kitűzött célt. Az ülés végén feladatot ad ügyfelének, mely elősegíti a problémamegoldás ill. a kitűzött cél elérésének hatékonyságát az ülések közötti időszakban.

Kapcsolat

  E-mail: 0870f0af650582a41d85d61db3c2595f

  1065 Budapest, Révay u. 10.

Akciós termékek

Martin Wehrle: …

Martin Wehrle: Coaching-kincsesláda Akciós ár:
6 900 Ft helyett
6 600 Ft

Coaching könyvek - alapcsomag

Coaching könyvek - alapcsomag Akciós ár:
20 700 Ft helyett
19 000 Ft

Kiemelt termékek

Mieke Kosters - Bálint …

Mieke Kosters - Bálint Cecilia: A karcsú emberek konyhájából Ár: 4 690 Ft
Új

Anne de Jong: Frappáns …

Anne de Jong: Frappáns coaching – nehéz folyamatok esetén is Akciós ár:
7 000 Ft helyett
6 300 Ft
Új