Könyvek

Martin Wehrle: Coaching-kincsesláda

Több száz ötlet felfedezőknek: 50 technika, 30 ellenőrző kérdéslista, 20 tanmese, és 850-nél is több coaching-kérdés

 

Fordította: Bálint Cecilia

Kiadja: ccoach

B5-ös formátum, 384 oldal

6900,- helyett 6300,-Ft

(2017) 


 

Martin Wehrle: Az 500 legjobb coaching kérdés

Nagy munkatankönyv kezdők és haladók számára, coaching-képességeik fejlesztésére

Fordította: Bálint Cecilia

Kiadja: ccoach

B5-ös formátum, 384 oldal

6900,- helyett 6300,-Ft

(2014)

„Az 500 legjobb coaching-kérdés” sokkal többet tartogat olvasói számára, mint amennyit a címe ígér. Nemcsak azért, mert a német nyelvterület egyik vezető coachának, Martin Wehrlenek nagysikerű munkatankönyvéről van szó, amely bevezetőiben, magyarázatiban, vagy feladataiban szó szerint további több száz kérdésnek ad helyet, hanem azért is, mert részletesen bemutatja a coaching filozófiáját és folyamatát is. Egyedülálló módon vezeti végig az olvasót egy-egy kérdést alapul véve egy lehetséges probléma coaching megközelítésű feldolgozásán és megoldásán. Mind a 100 kiinduló kérdéshez további négy követő kérdést kínál és kitér a kérdés tartalmi és nyelvi hátterére is. Kérdésenként egy-egy profi-tippel is szolgál, ami mindannyiszor egyben egy újabb coaching technikát is takar. Különlegessége a „nehéz válasz” rubrika, ahol abban nyújt segítséget, miként lehet továbblendíteni a coaching-folyamatot, amikor a kliens válasza már-már megakasztani látszik azt. Több mint 100 feladatot és jó néhány példát felsorakoztatva bőséges lehetőséget kínál a gyakorlásra, gondolkodásra és önfejlesztésre.

Szemléletes, közérthető nyelvezete és gyakran humoros hangvétele által nem csak kezdő és gyakorló coachok, coach-képző intézmények és coaching-szemléletű vezetők tudják sikerrel forgatni, hanem bárki, aki több önismeretre vágyik és sikeresebben szeretne megbirkózni mindennapi gondjaival.

„Mit gondol, problémája hány százalékban tisztán bosszúság – és hány százalékban lehetőség arra, hogy egy régóta esedékes változtatást meglépjen?” (84. kérdés)


Ráadás és megoldási javaslatok (jelszó: 99. oldal első szava)

 


Cornelia Edding és Karl Schattenhofer: Bevezetés a teammunkába - Jelenleg nincs raktáron

B6-os formátum, 180 oldal

3000,-Ft

(2016)

A teammunka leginkább akkor kerül az érdeklődés homlokterébe, amikor valami nem működik a teamben. Ez a könyv egy olyan útmutató, amely gyakorlati tapasztalatokon alapul, és segítséget nyújthat a teammunka során felmerülő problémák megoldásában.

 

 

 

 


Fritz B. Simon: Bevezetés a konfliktus rendszerelméletébe és a konfliktusmegoldásba

3300,-Ft

(2015)

A szerző ebben a könyvében rendszerelméleti szempontból vizsgálja a különféle konfliktusokat, és azt igyekszik megvilágítani, milyen logikát követnek a pszichés és a szociális folyamatok a konfliktusok során, de fő célja, hogy útmutatót és tanácsokat adjon, hogyan vethetünk véget a konfliktusoknak.

 

 

 

 

 


Oliver König - Karl Schattenhofer: Bevezetés a csoportdinamikába

B6-os formátum, 136 oldal

3300,-Ft

(2014)

Ez a könyv a hazai, csoportokkal szakszerűen foglalkozó kiadványok lényeges és meghatározó darabja. Átfogó, tematikus, elméletileg is alapos és gyakorlatilag is hasznos, hiánypótló kötet.

 

 

 

 

 


Képkártyákkal kreatívan

 

Ötletek képkártyák használatához tréning, coaching, oktatás, és fejlesztés területén

 A5-ös formátum, 36. oldal

1500,-Ft

(2017)

Szerző: Bálint Cecilia

Kiadja: ccoach

Ebben a füzetben számos inspirációt találunk képkártyák használatához (ön)fejlesztés, vagy oktatás területén.

 


Matin Wehrle: Csak nem terhes, Müller úr?!

A5-ös formátum, 290 oldal

2016

Kiadja: ccoach

Fordította: Bálint Cecilia

Ára: 3900,- Ft helyett 3360,- Ft


Martin Wehrle, az ismert német karrier-coach, újabb sikerkönyve egy gondolati kísérlettel próbál előrukkolni. Müller úr, aki egy szakmailag sikeres macsó, egy reggel női testben ébred – s ezek után nőként kell boldogulnia. Munkájában épp úgy, mint a magánéletében.

Vicces és megdöbbentő helyzetekbe keveredik, melyeket eddig, férfiként egész máshogy értékelt. Számos új kihívással kell megbirkóznia, például azzal, hogy értekezleten félbeszakítják, hogy éhes tekintetek igyekeznek áthatolni a ruháján, hogy „aranyom”-nak szólítják, vagy említhetnénk azt is, hogy korábbi énje fizetésének mindössze a felét viszi haza.

A regény feszültségét végig fenntartja az az ötlet, hogy a hősnőt az elbeszélő „Müller úr”-ként emlegeti. A gyakorlatból vett példák és a számadatok révén (a magyar kiadásban magyarországi statisztikákkal kiegészítve), rendkívül életszerű, humoros történet kerekedik ki, melyet frappáns gyakorlati tanácsok tesznek teljessé. Ez egy igazi szórakoztató munkahelyi útmutató, nemcsak nők számára!